Innovations- och samarbetsarena

Stena Recycling High 1280x400_CompQual80.jpg

Inom Stena Recycling Lab erbjuds en kreativ och inspirerande co-working arena, tillgång till olika typer av material att arbeta med, en existerande maskinpark att testa med, samt tillgång till Stena Recyclings egna återvinnings- och materialexperter.

MATERIAL BIBLIOTEK

Vi har ett materialbibliotek bestående av en mängd olika typer av återvunnet material, material som behöver ny teknik för att kunna återvinnas och produkter tillverkade av återvunnet material. Materialen består av allt från olika plaster till blandningar av metaller och mineraliska material. Syftet med biblioteket är att inspirera och förenkla utvecklingen av nya material, produkter och processer. 

MASKINER OCH UTRUSTNING

På Stena Recycling Lab finns förutom labb och materialbibliotek även tillgång till maskiner för testkörning, en mindre kvarn för att krossa material samt plats för lagring av material.

EXPERTER ATT SAMVERKA MED

Här kan du även få tillgång till experter från olika delar av Stena Recycling. Såväl experter på olika material som personal med detaljkunskap om de processer som idag används vid återvinning. Inför varje samarbetsprojekt sätter vi samman ett skräddarsytt team.  

STENA METALL NEW VENTURES

New Ventures är en enhet inom Stena Metall som kan vara med och starta nya verksamheter tillsammans med någon som kommer med en idé. New Ventures kan investera i såväl startups som mer etablerade bolag som skapar nya möjligheter för och med återvinning. Stena Recycling Lab är också en möjlighet att snabbare nå ut med nya lösningar på marknaden.   

 

  • Dela denna sida