Anläggningen är invigd!

2016-11-01

1280x400_Stena_NRC_Invigning_2_CompQual80.jpg

Det gick inte att ta miste på feststämningen när Stena Nordic Recycling Center, den största industriella investeringen hittills inom Stena Metallkoncernen, invigdes den 26 oktober. Eventet blev en stor framgång med cirka 450 gäster som fick en god inblick i hur återvinningen fungerar på Europas modernaste återvinningsanläggning och hur vi nu kan återvinna 95 procent av varje bil.

- Det är fantastiskt roligt att inviga en anläggning som i så hög grad bidrar till god miljö, resurseffektivitet och ett hållbart samhälle. Vi är oerhört glada över att ni vill göra denna stora satsning här. Vi kommer alltid att behöva återvinning, vi kommer alltid att behöva Stena, sa Lena Sommestad, Hallands läns landshövding i sitt invigningstal.

Stenas huvudägare Dan Sten Olsson höll samma linje i sitt invigningstal där han förklarade vilken betydelse anläggningen får för alla kunder och för samhället som helhet. Han betonade hur värdefullt det är att vi nu, tack vare högre återvinningsgrad i processerna, når EU:s krav om att varje bil ska återvinnas till 95 procent.

- Tack vare Stena Nordic Recycling Center blir det lättare för oss att hjälpa våra kunder att uppnå sina mål och vara våra kunders kvalitetssäkrande partner. Nu blir vi ännu bättre på att återvinna allt fler fraktioner och därmed ta fram fler råvaruresurser.

- Vi går allt mer mot en cirkulär ekonomi där vi behöver tillvarata och återvinna allt fler resurser. För att lyckas med detta spelar vi och återvinningsindustrin en viktig roll.

Dan Sten Olsson intygade också att detta bara är början. Den 400 000 kvadratmenter stora ytan på Stena Nordic Recycling Center har stor potential för ytterligare satsningar i framtiden.

- Det här är vår största satsning hittills. Men vi har bara fyllt den här anläggningen till hälften – det kommer mera, sa han innan han tillsammans med Lena Sommestad klippte bandet och förklarade anläggningen invigd.

Med utställningar bemannade med Stenas experter, filmer och virtual reality fick de 450 gästerna lära sig allt om hur den toppmoderna återvinningen fungerar. I programmet ingick också en rundtur genom de avancerade processerna där mer material än någonsin tidigare kan återvinnas för att få nytt liv i nya produkter.

Stena NRC invigning

Stena NRC invigning

Stena NRC invigning

Stena NRC invigning

Dela denna sida