Stena Metall stärker sitt mångfaldsarbete genom partnerskap med Mitt Liv

2018-06-20

Stena Metall stärker sitt mångfalds- och inkluderingsarbete genom att inleda partnerskap med Mitt Liv. Detta efter parternas framgångsrika samarbete i mångfaldssatsningen Stena Metall Diversity and Competence program tidigare i år.

Mitt Liv har under vintern haft i uppdrag att för Stena Metalls räkning rekrytera internationella talanger med kompetens inom miljö, ekonomi, och IT. Michael McGrath, Director of Corporate Affairs och Chief HR Officer, är övertygad om att mångfald behövs för att företag ska uppnå sin fulla potential, både i dag och i framtiden.

– Ju fler idéer som finns i ett företag desto fler möjligheter uppstår. Vi lever i en värld där innovation och nytänkande är avgörande för framgång, både inom företag och den övriga samhällsutvecklingen, säger han.

– Mångfald ger möjlighet att kombinera människor av olika bakgrund, erfarenheter, kön och kultur. Det skapar en bättre dynamik både gällande utvecklingen av företaget och dess innovationskraft.

Sofia Appelgren, grundare för Mitt Liv och Stena Metalls Michael McGrath är eniga om att partnerskapet stärker båda företagen i resan framåt.

– Det är fantastiskt roligt att få arbeta med Stena Metall. De vill ta mångfaldsarbetet till nästa nivå och har påbörjat en genuin resa för att möta framtidens kompetensbehov. Genom vårt gemensamma engagemang kommer vi att flytta oss framåt tillsammans. Det är en spännande resa vi har framför oss, säger Sofia Appelgren.

– Mitt Liv har etablerat en kanal för att hitta kompetens och erfarenhet som vi kommer att använda i våra rekryteringar framöver. Utöver det är Mitt Liv en drivande röst i hur man skapar värde genom att utveckla organisationen genom mångfald på arbetsplatser, säger Michael McGrath.

Stena Metall Diversity and Competence Program har nu pågått i fem månader. Läs gärna några av deltagarnas blogginlägg genom att följa länkarna nedan.

Sadaf Saremi, mars 2018

Nicoleta Madalina Popescu, april 2018

Sadaf Saremi, juni 2018

Dela denna sida