Stena Aluminium går med i Projekt Polestar 0

2023-02-01

polestar_webb_1280x400_CompQual80.jpg

Stena Aluminium har tecknat avtal om att bli utvecklingspartner i Projekt Polestar 0, vars mål är att producera en verkligt klimatneutral bil till år 2030. För att nå målet måste alla källor till koldioxidutsläpp i samtliga produktionsled elimineras. Som partner kommer Stena Aluminium och Polestar att utveckla en kommersiellt gångbar återvunnen aluminiumlegering utan växthusgaser.

Redan idag har Stena Aluminiums legeringar ett lågt klimatavtryck med ett snitt på 0,7 ton koldioxid per ton producerad aluminium. Målet med partnerskapet är att producera en aluminiumlegering utan koldioxidutsläpp och som Polestar kan använda vid byggnation av en klimatneutral bil.

− Projekt Polestar 0 ligger helt i linje med Stenas ambition och strategier inom hållbarhet. Att Stena och Polestar tillsammans kan arbeta för att nå våra mål är en otrolig styrka. Då målet är att utveckla en produkt utan växthusgaser kommer sannolikt fler parter att bli engagerade då utsläppen inte bara finns hos Stena utan även tidigare i näringskedjan, säger Erik Petré, ansvarig för inköp och försäljning på Stena Aluminium.

− Projekt Polestar 0 handlar om att flytta gränserna för hållbara transporter och vi söker ständigt nya partner som delar vår vision och vårt engagemang. Därför är vi glada över att kunna välkomna Stena Aluminium som ny partner till projektet. Deras kunskap om återvunnen aluminium är en viktig del i att säkerställa att material kan återanvändas, och ett bra tillskott till Projekt Polestar 0 och vår strävan att reducera växthusgaser till noll, säger hans Pehrson, chef för Projekt Polestar 0.

För mer information om Projekt Polestar 0: Projekt Polestar 0 | Polestar SE

Dela denna sida