Aluminium

Aluminium

Stena Aluminium – Nordens ledande producent av aluminiumlegeringar av återvunnen råvara – bidrar aktivt i utvecklingen av mer miljöriktiga bilar.

Allt viktigare råvara för bilindustrin

Efterfrågan på återvunnet aluminium har ökat kraftigt på senare år. För att möta fordonsindustrins behov av lättare fordon används aluminium i allt högre grad vid utveckling och tillverkning av nya bilar.  För att hjälpa sina kunder inom gjuteribranschen till ökad framgång bedriver Stena Aluminium ett nära samarbete med både kunder och kunders kunder.

I Älmhult i sydvästra Sverige tillverkar vi uppemot 300 olika aluminiumlegeringar för aluminiumgjuterier i Norra Europa. Utöver aluminiumlegeringarna hjälper vi våra kunder med tekniska frågor inom metallurgi, material och processer samt marknadspåverkan och hållbara affärslösningar.

Tillsammans med kunderna skapar vi lösningar som underlättar och effektiviserar deras verksamhet och därmed stärker vi deras konkurrenskraft. 

För att vara en långsiktigt hållbar affärspartner har vi gjort omfattande investeringar i vår verksamhet för en effektiv, miljöanpssad produktion och hantering av såväl råvara som avfall.

Kontaktperson

 

Affärsområdeschef

Dela denna sida